ПЕРЕЙТИ ДО НОВОЇ ВЕРСІЇ САЙТУ



Архіви публікацій



Долинські ресурси

Долинська райдержадміністрація Долинська районна рада
Долинська центральна районна бібліотека Краєзнавчий музей Бойківщина

Наші партнери



Сесія

 

______________________
Пленарне засідання сесії Долинської міської ради відбудеться :
Початок роботи о:

Виконком

Чергове засідання виконавчого комітету Долинської міської ради відбудеться:
Початок роботи о:

Радіо


Долинська міська рада у Facebook
Долинська міська рада на YouTube

Адміністрування сайту


Опитування

Вибачте, на даний момент немає активних опитувань.

Лічильник




На сторожі Вашої безпеки

0 (800) 50 10 89

ЦІЛОДОБОВИЙ безкоштовний зв'язок з інспекторами відділу інспекції Долинської міської ради

09.04.2019

Поруч з Ісусом Христом

 На свято Благовіщення товариство студентів-католиків «Обнова» з Івано-Франківська представило в нашому місті  театралізоване дійство «Хресна дорога».   

Велелюдний хресний  хід розпочався  від скульптури Матінки Божої і завершився  на подвір’ї храму св. Апостола Андрія Первозванного.  В театралізованому дійстві  були детально відтворені події хресних страстей Месії,  які відбувалися  по дорозі на  гору Голгофу майже дві тисячі років тому. Нагадуючи вірним про надлюдські терпіння Ісуса Христа, які Він переніс заради спасіння кожної людини, актори не залишили байдужими   жодного, хто цього дня  знайшов  час  бути поруч  з Ісусом Христом.
До слова, товариство студентів-католиків «Обнова» з Івано-Франківська проводить такі театралізовані «Хресні дороги» уже чотирнадцятий рік поспіль. Свою жертовну працю  вони вважають недаремною,  адже постійно стають  свідками численних навернень до Бога.

Ірина Новицька, парафіянка храму св. ап. Андрія Первозванного УГКЦ зазначає:
«Це було неймовірне та надзвичайно реалістичне дійство. Натовп людей був переповнений враженнями та емоціями. Дуже щиро та переконливо грали власні ролі актори-студенти.
Проте ці надзвичайно талановиті молоді люди не просто хотіли показати нам видовище, а передати повноту страждання Ісуса на своїй Хресній дорозі. Допомогти усвідомити, яким важким має бути гріх, щоб Він змушений був знести усі ці знущання та приниження. Допомогти пригадати, що Ісус Христос не просто легенда чи міфічна істота, а реальна людина, яка відчувала біль, страх і зневаження. І хоча у натовпі співчутливо кричали: “не бий так сильно” – насправді Ісусу було в тисячу разів гірше. Його невинного катували за нас, за наші провини.

Насамкінець, хочеться, щоб це була не розвага для людей, яка за декілька днів залишиться лише хорошою постановкою, а реальним усвідомленням власної гріховності та немічності власних сил. Лише  в  Ісусі Христі маємо спасіння. І згадуються слова із пісень, що сьогодні лунали: “якщо ти хочеш жити так, як Бог – навчися так любити і прощати…” та “претерпівший за нас страсті…” 
Спасибі цьому творчому колективу за чудове виконання, адміністратору храму св. ап. Андрія Первозванного о. Богдану Тисяку, меру міста Володимиру Гаразду та Галині Курус за сприяння у підготовці до цього заходу, комунальникам за технічну підтримку, поліції  – за охорону та  вільний рух, усім священикам, що долучилися до цієї ходи та усім, хто допоміг із організацією такої незвичайної Хресної Дороги. Нехай зростає та зміцнюється Ваша віра та любов!»